Тридесет мигранти от общо 46 афганистански граждани, пътували в катастрофиралия на АМ Тракия“ (край Чирпан) товарен бус,

...
 Тридесет мигранти от общо 46 афганистански граждани, пътували в катастрофиралия на АМ Тракия“ (край Чирпан) товарен бус,
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Дете е сред тежко ранените при катастрофата на бус с мигранти на „Тракия“

 „ Тридесет мигранти от общо 46 афганистански жители, пътували в авариралия на Автомагистрала „ Тракия “ (край Чирпан) товарен бус, са транспортирани за оказване на здравна помощ в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ – Стара Загора. Двадесет и шест от потърпевшите остават за лекуване в университетската болница, на други четирима е оказана нужната здравна помощ и са освободени от болнично лекуване. Към момента няма заплаха за живота на нито един пациент “.

Това заяви служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, откакто на място се срещна със положението на.

Сред потърпевшите е и дете на към 11 години , прието в болница в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване, с комоцио, без загуба на схващане . На детето е изработен скенер , който демонстрира, че няма животозастрашаващи увреждания .

Друг пациент е с фрактура на бедро, поради което ще бъде опериран . Операция е осъществена на пациент с контузия на ръката. Двама от потърпевшите са с пневмоторакс , а един е със строшен втори шиен прешлен , неналагащо оперативна интервенция.

Здравният министър уточни, че в лечебното заведение, с цел да бъде оказана навременна здравна помощ на всички ранени, на работа са останали и лекарите от нощната промяна .

След сигнала за случая на място незабавно са се отзовали шест екипа на Спешна помощ – 3 от ЦСМП Стара Загора, 2 от ФСМП Чирпан и 1 от ФСМП Братя Даскалови

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР